Bådforsikring

Går du også og drømmer om at være den heldige ejer af en fantastisk båd, der kan tage dig til hyggelige havne i det dejlige danske øhav? Eller måske er du allerede den heldige ejer af en båd, og burger denne flittigt i sommerhalvåret?

Uanset hvad så kan vi garantere, at det følgende vil vække din interesse.

Vi vil nemlig her på siden gøres vores bedste for at informere dig om, hvorledes en bådforsikring fungerer, og hvorfor den er så essentiel del af at være indehaver af en båd.

Har du allerede nu en båd, men har du endnu ikke styr på en bådforsikring, så er det på høje tide, at du får tegnet en.

Hvad kan jeg forvente af en bådforsikring?

Når du tegner en særlig forsikring for din båd, kan du være sikker på, at du og din båd altid vil blive sat som første prioritet af dit forsikringsselskab, hvis uheldet skulle være ude.

At have en bådforsikring er essentiel for at føle sig tryg på havet, men også ved at have sin båd stående i den lokale havn. Af en bådforsikring kan du helt generelt forvente, at du vil blive hjulpet godt på vej, hvis der skulle ske en ulykke med din båd.

Dette kunne for eksempel være, hvis der skulle opstå en uventet situation, når du er på vandet såsom motorsvigt eller andre uhensigtsmæssige situationer – herunder gælder også omkostninger for ulykker, der indebærer at skulle hjælpe personer tilbage på land.

Kollisoner og totalskader på din båd vil naturligvis også være dækket af denne forsikring, og herunder gælder det også, hvis din båd støder på grund, og derfor skal trækkes fri. Derudover indgår ansvarsforsikring naturligvis også i en almindelig bådforsikring.

Alt i alt er du altså hjulpet rigtig godt på vej i mange henseender og scenarier, om det så måtte være til lands eller på vands.

Det er derfor en rigtigt skidt idé ikke at tegne en bådforsikring. Det er dog vigtigt at understrege, at en forsikring til båd som udgangspunkt ikke er lovpligtig – medmindre der er tale om en motordreven båd.

Vi vil dog på det kraftigste råde dig til at overveje, om ikke en forsikring vil være det helt rigtige valg for dig.

Det er naturligvis en ekstra økonomisk omkostning hver måned, men set i forhold til de udgifter, der kan komme i forbindelse med eksempelvis skader på båden, så bør det i stedet ses som værende en god investering.

Kan jeg tilpasse en forsikring til min båd efter mine behov?

Her må svaret være ja – det kan du! En basal bådforsikring inkluderer, som navnet antyder, de helt basale typer af forsikringer, som vi kun kan anbefale, at du får tegnet for din båd. Men udover dette, er det muligt at få en række tillægsforsikringer for din båd.

Det er her, du selv kan bestemme og tilpasse efter dine og din båds behov. Disse tillægsforsikringer gælder for eksempel, hvis der skulle opstå situationer, hvor du og din besætning kommer i fare.

Her tilbyder flere forskellige forsikringer, at du får akut lægehjælp, uanset hvor du befinder dig.

Dette er enormt anvendeligt, hvis du ofte tager din båd med dig på længere sejlture rundt om i verden, og gerne vil være tryg ved, at din forsikring sørger for, at du får den nødvendige hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover er det også værd at nævne, at du, i samarbejde med specifikke forsikringsselskaber, hurtigt og nemt kan aftale transport hjem fra der, hvor du nu måtte befinde dig med din båd.

Dette gælder for eksempel, hvis du eller dit mandskab kommer ud for akut sygdom. Alle disse scenarier har ikke nødvendigvis noget at gøre med din båd, men er stadigvæk en essentiel del af at være bådejer.

Hvis du og dit mandskab kommer ud for sygdom, vil dette altid være førsteprioriteten, idet jeres ve og vel er altafgørende for, om i kommer frem til den ønskede destination.

Af andre tillægsforsikringer kan nævnes følgende:

  • Mulighed for at sejle i mere end bare sommerhalvåret
  • Dækning af bådens tilbehør på land

Brænder du for at sejle, men har et ønske om at kunne gøre dette hele året rundt, kan dette muliggøres via en tillægsforsikring. På denne måde kan du blive en såkaldt helårssejler, og samtidig være dækket af din forsikring, såfremt der skulle opstå uforudsete situationer på vandet.

Derudover er det som nævnt også muligt at få dækket bådens tilbehør på land, hvis der skulle opstå skader og skræmmer på dette.

Det kunne for eksempel være på bådens trailer, som udgør en ret så vigtig bestanddel, og som helst ikke må være beskadiget for at kunne fragte din båd til og fra land.

Vi anbefaler naturligvis, at du kigger nærmere på de tillæg, som forsikringsselskaberne har at tilbyde. Det kan være, at du har behov for en helt speciel tillægsforsikring, som kun er mulig at få hos et enkelt forsikringsselskab.

Derfor håber vi også, at du kan benytte dig af vores sammenligningstabel, hvor vi gennemgår nogle af de væsentligste fordele og ulemper ved de enkelte selskaber.

Derfor er det en god ide at investere i en bådforsikring

Som det kan ses i det ovenstående, er det under alle omstændigheder en rigtig god ide at investere i en særlig bådforsikring. Det giver dig ganske enkelt en vis tryghed, når du er på vandet, og der vil med en sådan forsikring altid være et nummer, du kan kontakte, hvis du skulle komme ud for situationer, du ikke selv kan håndtere.

Derudover er det som bådejer generelt vigtigt at tage sine forholdsregler, idet man aldrig kan være sikker på, hvad der vil møde én på havet.

At tegne tillægsforsikringer for sin båd og sig selv er en smagssag, men vi mener dog her på siden, at det vil være en god ide at overveje, såfremt du har planer om at sejle uden for Danmarks søveje.

Reglerne kan svinge fra land til land, og derfor er det super praktisk at have en dansk forsikring med sig, der kan håndtere selv de mest besværlige situationer for dig.

Er du i tvivl om hvilke slags tillægsforsikringer, der vil passe bedst ind i dit sejlerliv, så foreslår vi, at du tager en snak med en af de mange forskellige forsikringsselskaber for at finde ud af, hvilke tillæg du har brug for. På denne måde er du sikret mod alle uforudsete scenarier, om det så er til vands eller på lands.

Det kan være at du opdager, at du har et brændende ønske om, at kunne sejle uden for sommerhalvåret, og at du derfor har brug for at tegne en forsikring, der dækker denne type sejllads også

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]