Bilforsikring

Er du i dag ejer af en bil, eller planlægger du snart at skulle ud og investere i en bil, så er det en rigtigt god idé at læse med videre her.

Vi kommer nemlig ind på de aspekter, som der er rigtigt gode at vide omkring en bilforsikring. Ønsker du endvidere at finde frem til en af de billigste bilforsikringer til netop dine behov, så er du også havnet det helt rigtige sted. Her på siden sammenligner vi nemlig forsikringer til biler.

Vi samarbejder med en masse forsikringsselskaber, og kan derfor give dig et helhedsbillede af, hvad der er af tilbud til dig ude på markedet for bilforsikringer.

Vi lever af at sammenligne alle typer forsikringer. Vi er, med andre ord, eksperter indenfor området, og derfor kan du her på siden finde relevante informationer om alt lige fra dyreforsikringer til indboforsikring.

Vi lever af at levere relevant indhold til dig og vores andre besøgende her på siden, og derfor vil du ugentligt kunne finde nyt og relevant indhold her på siden.

I denne artikel kigger vi nærmere på bilforsikringer – der er mange misforståelser, når man snakker omkring disse bilforsikringer, og vi håber at kunne adressere nogle af disse tvivlsspørgsmål hernede. Forhåbningen er endvidere, at du er blevet klogere på bilforsikringer ved at læse videre herunder.

Sådan finder du en billig bilforsikring

Langt de fleste af os hader at skulle betale for meget i forsikring. En forsikring er en månedlig udgift, der kommer igen og igen. Derfor er det et oplagt sted at forsøge at spare, hvis det er muligt.

Desværre er det dog de færreste af os, der tager os tiden til at sammenligne forsikringer. Ofte har man i forvejen nogle forsikringer hos ét selskab, og her vælger man så at blive, da det er nemmere end at skulle skifte forsikring.

Der kan dog være mange penge at spare, hvis man tager sig tiden til at sammenligne forsikringstilbud.

Især indenfor bilforsikringer kan der være penge at spare, og derfor håber vi også, at vi med dette skriv kan motivere dig til at sammenligne prisen på din bilforsikring, så du kan sikre dig, at du betaler den absolut billigste pris.

Ansvarsforsikring og kaskoforsikring – hvad er forskellen?

Der er rigtigt mange bilejere, der ikke kender til forskellen på ansvarsforsikring og kaskoforsikring. Derfor vil vi forsøge at udpensle dette herunder, så du ved, hvad du skal gå efter.

 • Ansvarsforsikring – denne er lovpligtig at tegne, når du har en bil. Denne kan også hedde en motoransvarsforsikring.
 • Kaskoforsikring – denne er valgfri for dig. Med andre ord er en kaskoforsikring ikke lovlig at tegne, men det kan være en rigtigt god idé.

Som det kan læses af ovenstående, så er det vigtigt, at du har tegnet en ansvarsforsikring. Det er lovpligtigt, at man tegner denne.

En ansvarsforsikring til bil dækker eksempelvis erstatningen for personskaden, der kan være forvoldt en anden person, hvis man eksempelvis skulle være involveret i et færdselsuheld eller lignende.

Det er derfor vigtigt, at du får tegnet en ansvarsforsikring så hurtigt som muligt, da det har store konsekvenser, hvis ikke man har tegnet den.

Omvendt er kaskoforsikringen valgfri. Det kan dog godt betale sig, da det er denne, der dækker dit køretøj, hvis du for eksempel kommer ud for et uheld, eller hvis der en dag har været tyveri.

De fleste vælger at tilkøbe kaskoforsikring til bil, da det hurtigt vil kunne betale sig, hvis man eksempelvis skal have bilen repareret som følge af et uheld. Det kan hurtigt løbe op i meget store summer, og derfor kan kaskoforsikringen godt ses som en form for investering.

Derudover giver forsikringer ro i maven. Vil du derfor gerne have ro i maven, når du skal ud og køre bil, så kan det godt anbefales at tegne en kaskoforsikring også udover den lovpligtige ansvarsforsikring.

Vælg det rigtige forsikringsselskab

En af de største udfordringer ved at skulle tegne en forsikring, er at finde det rigtige forsikringsselskab. Sidder man ikke med forsikringer til dagligt, så kan det godt være rigtigt svært at finde hoved og hale i de mange begreber, som der findes indenfor emnet.

Derudover er sagen den, at de fleste forsikringsselskaber dækker noget forskelligt, og derfor er det yderst vigtigt, at man læser hele forsikringstilbuddet igennem, inden man beslutter sig for et selskab.

Når du skal vælge forsikringsselskab til din bilforsikring, så er det selvfølgelig alfa og omega, at du vælger det rigtige selskab. Men hvordan sikrer du dig det?

Det er først vigtigt, at du finder ud af, hvad der er vigtigt for dig. Udbydere af forsikringer adskiller sig ofte fra hinanden i det, som der står med småt bagerst i forsikringsaftalerne. Derfor kan der godt være nogle små krøller i disse aftaler, som er gode for dig at kende til.

Vi anbefaler derfor altid, at man læser hele tilbuddet igennem, før man skriver under. Man ønsker ikke at stå i en situation, hvor uheldet har været ude, og du har behov for dit forsikringsselskab, men hvor det ikke dækker, da du ikke har læst det med småt.

En bilforsikring behøver ikke at være svær at tagne, men det er vigtigt, at du tager dig dine forhåndsregler, så du ikke ender i førnævnte situation.

Når du skal vælge det rigtige forsikringsselskab, så kan du gøre dig nogle af følgende tanker.

 • Er det vigtigt for dig, at forsikringen er så billig som mulig?
 • Ønsker du at kunne få telefonisk assistance døgnet rundt?
 • Er det vigtigt for dig, at forsikringsselskabet har fysiske mødefaciliteter?
 • Har du mulighed for at samle dine forsikringer samme sted og dermed opnå større rabat?

Det kan være en rigtigt god idé at gøre sig nogle af ovenstående tanker, før man springer på det første og det bedste forsikringsselskab til sin bilforsikring.

Hvad koster bilforsikring?

Et af de store spørgsmål, som vi fra tid til anden får, når det omhandler bilforsikringer, er hvad det koster. Det er dog svært at svare på, hvis ikke man kender til de nærmere omstændigheder.

Nogle af de ting, som forsikringsselskaber kigger på, når de skal udregne en pris på bilforsikring, er følgende.

 • Din alder
 • Hvor mange år har du kørt bil
 • Er du elitebilist, eller er du ny bilist?
 • Har du tidligere haft skader på en bil?

Alle ovenstående ting vil blive taget i betragtning, når der skal udregnes en pris på din bilforsikring.

Derfor kan man ikke svare på, hvad en bilforsikring koster. Vi kan komme med et estimat, men det bedste ville være at få nogle konkrete tilbud fra forsikringsselskaber såsom TRYG, NEXT og TopDanmark.

Det tager ikke lang tid, før selskaberne kommer retur til dig med et konkret tilbud. Ud fra disse tilbud kan du så sammenligne selskaberne og bilforsikringerne.

Det er den mest præcise måde at sammenligne priser på, og det giver dig endvidere et godt indblik i, hvordan de forskellige forsikringsselskaber adskiller sig fra hinanden.

Derudover kan du bruge de forskellige tilbud, når du skal forhandle bedre priser med selskaberne.

Bilforsikring til unge – hvad skal du være opmærksom på?

Er man en ung bilist, som skal have fat i en bilforsikring til unge, så vil man hurtigt opleve, at forsikringen kan være en dyr fornøjelse. Som hovedregel gælder det nemlig, at en bilforsikring er dyrest, når du er ung.

Derfor kan det godt betale sig at komme i gang med en ansvarsforsikring til bil hurtigst muligt, så du kan optjene anciennitet til at blive elitebilist, hvor priserne er lavere.

Selvom det kan synes op ad bakke at skulle tegne bilforsikring til unge, så er det godt at komme i gang. Har du i sinde at skulle have en bil til langt ud i fremtiden, så handler det om at komme i gang med forsikringen hurtigst muligt.

Der er mange unge, der lader sine forældre stå på bilforsikringen. Det betyder dog, at man som ung ikke optjener ancienniteten til at blive elitebilist.

Derfor udskyder man blot regningen. Derudover skal man være opmærksom på, om det er imod reglerne hos det enkelte forsikringsselskab at gøre det på den måde.

Hvordan får jeg den billigste bilforsikring?

Som vi tidligere har været inde på, så ønsker de fleste at finde frem til den billigste forsikring, da det er en månedlig udgift, der kontinuerligt trækkes fra kontoen. Derfor har vi her på siden gjort vores for, at du nemt og overskueligt finder frem til den billigste bilforsikring på markedet.

Vi samarbejder med mange af landets forsikringsselskaber, og derfor har vi mulighed for konstant at kunne opdatere omkring estimater på priser samt deres krav og fordele. Det er naturligvis en fordel for dig, da vi derved har gjort en stor del af forarbejdet for dig.

Hele idéen med vores koncept er, at du skal spare så meget tid som muligt, når du skal finde frem til den billigste bilforsikring.

Vi sørger derfor for, at nogle af de største selskaber på markedet er blevet kigget efter i sømmene og sammenlignet på kryds og tværs, så du kan finde frem til den rigtige løsning for dig.

Skal du dog finde den billigste bilforsikring i dit tilfælde, så vil vi anbefale at indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, så du derved har mulighed for at sammenligne tilbuddene i et bredere perspektiv.

Som vi har været inde på et par gange, så er sagen nemlig den, at der ofte vil være små forskellige hos de enkelte forsikringsselskaber, som dog kan gøre en stor forskel for dig.

Du bør derfor altid læse forsikringsselskabernes tilbud nøje igennem, før du beslutter dig.

Er jeg dækket mod stenslag og ridser?

En af de ting, som du med fordel kan undersøge, er om du er dækket mod stenslag og ridser.

Det er nogle af de skader, der hyppigt sker på biler, og ønsker du ikke at skulle bekymre dig om disse typer af skader, så kan du undersøge forsikringsselskaber, der tilbyder tilvalg til bilforsikringen, hvor dette indgår.

Det er ganske individuelt, om man ønsker at vælge sådanne typer af forsikringer til sin bilforsikring.

Det er endvidere svært at vurdere på forhånd, om det kan betale sig, eller om man blot betaler til en forsikring, som man ikke vil komme til at bruge.

Er man dog interesseret i at have ro i maven, så kan man vælge at tilkøbe glasskadedækning eksempelvis.

Har du valgt vejhjælp til?

Et andet tilvalg, som er populært at vælge til, er vejhjælp. Det kan være frustrerende at komme ud i en situation, hvor du har behov for hjælp til at blive samlet op, men ikke har valgt en vejhjælpsforsikring til.

Her er det atter svært at vurdere på forhånd, om det er et tilvalg, hvor udgiften er godt givet ud. Vi må blot understrege, at har man må mærke efter, hvor risikovillig man er.

Husker du at tjekke op på din bilforsikring løbende?

Når først man har valgt en forsikring, så kan man hurtigt komme til at glemme alt om den. En bilforsikring kan dog have godt af, at man løbende tjekker op på, om man nu har den billigste i forhold til egne behov.

Derfor anbefaler vi, at man løbende holder sit forsikringsselskab i kort snor og efterspørger bedre priser. Derudover kan det være en god idé løbende at sammenligne med andre selskabers bilforsikringer, da det kan være, at man her kan spare penge på årlig basis.

Det gælder for forsikringer, som det gælder for abonnementer – der kan ofte være penge at spare, hvis man løbende sørger for at holde sig opdateret med, hvad der ellers er af priser ude på markedet.

Her kan vores service komme dig til gode. Vi skaber nemlig overblikket i et marked, hvor det kan være svært at overskue de mange forskellige selskaber. Hos os kan du derfor nemt se, om der skulle være kommet nye forsikringsselskaber til, som tilbyder bilforsikringer.

Derudover har du mulighed for at se, om der skulle være sket nogle markante prisændringer hos de enkelte selskaber. Der kan, som tidligere nævnt, godt være idé i et par gange årligt at opsøge nogle bedre priser.

Det kan betale sig at sammenligne forsikringer til bil

Idéen med vores hjemmeside er, at du skal spare så mange penge som muligt på din bilforsikring. Derfor understreger vi også vigtigheden af, at du sørger for at sammenligne forsikringerne på markedet – og gerne regelmæssigt.

Det kan eksempelvis være, at du har fået en ny bil. Sker der ændringer i din bilforsikring i denne forbindelse, så kan du med fordel søge efter alternativer på markedet, så du derved kan sikre dig, at du stadig betaler den billigst mulige pris for forsikringen.

Det er desværre noget, som mange glemmer i en stressende og hektisk hverdag. Sørger man dog for at afsætte et par timer nogle gange årligt til at gennemgå abonnementer og forsikringer, så kan det hurtigt give nogle flere penge til feriebudgettet.

Tilvalg til en bilforsikring – hvad skal du vælge?

Når man skal tegne en bilforsikring, så er der ofte en masse tilvalg, som man kan vælge at tilkøbe til sin forsikring. Det gør naturligvis forsikringen dyrere på månedlig basis, men det kan samtidig være med til at give dig ro i maven.

Eksempler på tilvalg til bilforsikringer kommer herunder.

 • Friskadeforsikring
 • Erstatningsbil
 • Glasskadeforsikring
 • Autoulykke
 • Ekstra udstyr
 • Førerulykke

Ovenstående er blot eksempler på tilvalg. Det afhænger af det enkelte forsikringsselskab, hvad det er for nogle forsikringer, som de tilbyder udover den lovpligtige ansvarsforsikring til bil.

Er billigst altid bedst?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en billig bilforsikring bestemt ikke behøver at være den bedste. Det kommer derimod rigtigt meget an på, hvad det er, at den givne forsikring rent faktisk dækker.

Det er blandt andet derfor, at vi i løbet af vores skriv har gjort meget ud af at understrege, at du bør læse aftalen grundigt igennem.

Selvom en bilforsikring er billig, så kan det godt betyde, at der er nogle ting, som den ikke dækker, og at det er derfor, den pludselig er så billig. Derfor bør du ikke kaste dig ud i at underskrive en aftale på en billig bilforsikring, før du er sikker på, at den dækker de ting, som den skal.

Er billigst så altid bedst?

Det behøver bestemt ikke at være tilfældet. Det afhænger dog meget af den enkelte forbruger, hvad det er for nogle ting, som man ønsker at få dækket.

Hvad skal jeg bruge af informationer, for at finde en forsikring?

For at forsikringsselskaber kan udregne prisen for din bilforsikring, så skal du først og fremmest kende til din bil. Dette indebærer blandt andet følgende oplysninger, som du med fordel kan gøre klar allerede nu, hvis du ønsker at modtage tilbud hurtigst muligt.

 • Mærket på din bil
 • Årgangen – hvornår blev den produceret?
 • Motorstørrelsen – hvilken model er det, som du har af din bil?
 • Varianten

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når selskaberne skal udregne en forsikring til dig. Derfor vil der helt naturligt være en del informationer, der skal testes ind. Det plejer dog ikke at tage mere end 5 til 10 minutter at udfylde formlerne, og derfor er det ikke ret meget tid at skulle ofte, hvis du kan spare flere tusinde kroner årligt.

Udover informationerne på din bil, så skal forsikringsselskabet selvfølgelig også kende lidt til dig. Disse informationer bruges også til at udregne prisen på din bilforsikring.

Hvor stor en selvrisiko ønsker du at have?

Et af de steder, hvor du selv har en aktiv rolle i at kunne være bestemmende for din pris på forsikringen, er selvrisikoen. Du har nemlig selv mulighed for at påvirke hvor høj din selvrisiko skal være.

Selvrisikoen er den del af udgiften, som du selv vil skulle betale, hvis uheldet skulle være ude. Har du valgt en meget lav selvrisiko, så skal du forvente, at din årlige forsikringspræmie stiger.

Vælger du omvendt en høj selvrisiko, så kan du forvente, at din månedlige udgift til forsikringen falder.

Derfor skal du gøre op med dig selv, om du ønsker at tegne en forsikringsaftale, hvor din egen selvrisiko er høj, eller om du i stedet ønsker at mindske denne selvrisiko, mod at du så skal betale en større årlig forsikringspræmie.

Det er ganske individuelt, hvad folk gør. De fleste vælger at tage en mellemliggende selvrisiko, og det er i og for sig også ganske svært at spå om, hvad der er klogest at gøre.

Du skal dog huske på, at du normalvis godt kan justere denne selvrisiko løbende, hvis du skulle ønske det.

Derfor handler det i bund og grund om at tage et valg nu, hvor du skal finde forsikring, og så vil du kunne justere den løbende, hvis du mener, at der er behov for det.

Bilforsikring til en bil der er leaset

Selvom du ikke køber en bil, men du derimod leaser den, så skal du være opmærksom på, at du skal have en ansvarsforsikring.

Det er ganske individuelt fra firma til firma, hvordan denne type forsikring håndteres.

Ofte vil du dog selv skulle tegne en bilforsikring igennem dit eget forsikringsselskab, ligesom hvis du havde købt en bil.

Vær dog opmærksom på at forhøre dig omkring, om du har mulighed for kun at tegne bilforsikringen i den periode, som du leaser bilen.

Du ønsker naturligvis ikke at betale til en bilforsikring i de måneder, hvor du ikke måtte have en bil.

Vi hjælper dig med at finde de bedste forsikringer

Vi håber, at du har fundet ovenstående skriv interessant, og er du er blevet klogere på bilforsikringer. Forhåbningen er ganske enkelt, at ovenstående har skullet være med til at give dig et informativt fundament for at finde den rette forsikring.

Vi har derfor været omkring mange af de faktorer, der er gode at have in mente, inden du beslutter dig for hvilket firma, der skal have æren af at håndtere din bilforsikring.

Skulle du have spørgsmål eller andet, så er du altid velkommen til at kontakte os. Derudover forsøger vi ugentligt at levere nyt indhold her på siden, som er relevant for dig, der ønsker at blive klogere på forsikringer.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]