Livsforsikring

Har du overvejet, hvor dine opsparinger ender henne, hvis du pludseligt en dag ikke er her mere?

Disse overvejelser kan vi alle sammen gå og have i baghovedet, men i det følgende kan du læse mere om, hvordan du kan sikre dig, at din opsparing havner det rigtige sted. Følgende kommer nemlig til at dreje sig om den såkaldte livsforsikring.

Dette er en forsikring, du kan tegne, hvis du vil have noget at sige i forhold til, hvor din opsparing havner henne, den dag du ikke er her mere.

At tegne en livsforsikring er altså en rigtig god idé, hvis du gerne vil sørge for, at dine efterladte kan komme videre i deres liv uden store økonomiske forhindringer.

Læs med i det nedenstående, hvis du kunne tænke dig at lære mere om, hvordan du på bedste vis kommer fremtidige komplikationer i forkøbet.

Hvad er en livsforsikring?

Er du i tvivl om, hvad en livsforsikring er, og hvad den kan gøre for dine pårørende, så fortvivl ikke!

Herunder kommer der nemlig en kort forklaring på, hvorledes en livsforsikring virker, og hvorfor det kan være en super god idé for dig og din familie.

Normalvis bliver en livsforsikring tegnet i forbindelse med oprettelsen af en pensionsopsparing.

Dette er dog ikke et krav fra pensionsselskaberne, men det kan være en god idé at forhøre sig om mulighederne, hvis du vil vide præcis, hvad dit pensionsselskab har at tilbyde.

Tegner du en livsforsikring, er du med til at sikre, at dine pårørende ikke skal tænke på de økonomiske vanskeligheder, de eventuelt kommer ud for uden dine årlige indtægter.

For at de kan forsørge sig selv uden større forhindringer, kan det være nødvendigt, at de har en ekstra opsparing at gøre brug af.

Dette er naturligvis noget, I som familie må vurdere.

Livforsikringen kommer dermed dine pårørende til gode ved både at udbetale den økonomiske hjælp, forsikringen garanterer samt de opsparinger, du måtte have stående. En af disse opsparinger kunne for eksempel være din pensionsopsparing.

På denne måde har din familie og pårørende lidt mere overskud og skal ikke tænke i økonomiske baner lige med det samme.

Hvornår kan jeg tegne en livsforsikring?

En livsforsikring kan du tegne, fra du er 18 år og indtil du er 49 år. Livsforsikringen bliver udbetalt til dine pårørende, hvis du skulle gå bort, inden du fylder 75 år.

Dette er de fastsatte regler, der gælder for alle. Hvor meget du skal betale af til din livsforsikring, kommer derimod an på dine personlige oplysninger og families behov.

Typisk vil din pris blive udregnet i samarbejde med dit forsikringsselskab. I første omgang fastsættes der et skøn på, hvor stor en økonomisk hjælp, din familie har brug for i tilfælde af et dødsfald.

Dette kan være en svær beslutning at tage, men selskaberne har mange års erfaring med at fastsætte disse beløb, og du kan derfor regne med at være i gode og trygge hænder.

I denne første del af processen tages der udgangspunkt i dels din indtægt og dels din familiemedlemmers indtægter.

Dertil er det vigtigt at udregne, hvor mange din ægtefælle eller samlever står til at skulle forsørge og slutteligt, hvilke udgifter der er på jeres hus og bil.

Dette er blot eksempler på hvilke faktorer, der spiller ind, når der skal udregnes et beløb på livsforsikringens udbetaling.

Efter denne første proces er det nu tid til at finde ud af, hvor meget der regelmæssigt skal indbetales til din livsforsikring. Denne proces tager således udgangspunkt i dine personlige oplysninger som for eksempel alder, vægt, livstil og arbejde.

Det giver sig selv, at hvis nogle af disse oplysninger har en usikkerhed, vil prisen for din livsforsikring stige.

Disse usikkerheder kan komme til udtryk ved svær overvægt, arbejde i risikofyldte områder og slutteligt, hvis du har en livsstil, der med stor sandsynlighed kan bringe diverse sygdomme med sig.

Alle disse faktorer spiller en rolle, når prisen på din livsforsikring skal fastsættes.

Hvem får gavn af min livsforsikring?

Hvis du skulle gå bort, inden du fylder 75 år, vil din livsforsikring såvel som diverse opsparinger blive overdraget til de nærmeste pårørende.

De generelle regler for, hvem de nærmeste pårørende er, lyder som følgende:

  • Din ægtefælle eller samlever
  • Dine børn, børnebørn etc.
  • Arvinger som står nævnt i dit testamente

Ovenstående er de personer, der refereres til, når man snakker om nærmeste pårørende. Hvis ikke du har nogle indsigelser, vil rækkefølgen, som set ovenfor, være gældende i forhold til, hvem der modtager udbetalingen, hvis du skulle gå bort.

Du kan altid ændre i rækkefølgen eller ændre i informationerne om, hvem dine nærmeste pårørende er.

Bliv dækket ved særlige sygdomme med en tillægsforsikring

Udover at tegne en livforsikring er det blevet mere og mere almindeligt blandt befolkningen at tegne en forsikring til særlige sygdomme.

Disse sygdomme skal dog være af kritisk karakter og omfatter som regel kræft, neurologiske sygdomme samt komplikationer i og omkring hjertet.

Disse sygdomme har stor betydning for dit fremtidige helbred og kan i værste tilfælde være skyld i dødsfald. Af denne grund vælger flere og flere danskere at tegne en forsikring til disse særlige sygdomme.

En sådan forsikring udløser en udbetaling til dig og dine nærmest pårørende og kan dermed være en hjælp i tilfælde af akut sygdom. Hvilke sygdomme, der dækkes, er afhængig af dit forsikringsselskab.

Helt generelt gælder det, at de sygdomme, der dækkes, skal stå tydeligt skrevet i den kontrakt, du har skrevet under på.

I tilfælde af at du bliver syg, er det vigtigt, at du og din familie kontakter dit forsikringsselskab, hvis ikke diagnosen når igennem fra det særlige patientregister til dit forsikringsselskab.

Det er vigtigt at nævne, at du ikke kan blive dækket af din forsikring, hvis du skulle blive syg af samme sygdom af to omgange.

Dette gælder dog ikke alle sygdomme. Hos nogle forsikringsselskaber vil du nemlig opleve, at der ved særlige kræfttilfælde, med et bestemt årsinterval imellem, er mulighed for at få udbetalt forsikringspengene på ny.

Dette afhænger af din forsikring, og vi anbefaler dig at tage kontakt til denne, hvis du vil vide mere om dine muligheder.

Disse særlige sygdomme er ikke en del af din livsforsikring, men det kan være en god idé at undersøge dine muligheder for at blive dækket, hvis du skulle blive alvorligt syg.

Du og din familie bestemmer selv, hvad de udbetalte penge skal bruges til, og på mange måder vil det gøre situationen en smule nemmere at overskue.

Vi foreslår derfor, at du tager en snak med dit forsikringsselskab såvel som pensionsselskab og får afklaret eventuelle spørgsmål, der er kommet op.

Derudover kan det være en god idé at kigge på, hvad de enkelte forsikringsselskaber tilbyder hver især.

Det kan være, at dit nuværende selskab ikke dækker de sygdomme, du ellers gerne vil være dækket ind under.

Dermed kan du enten tegne en ny forsikring i et andet selskab eller forhøre dig om dine muligheder i dit nuværende selskab.

Generelt vil alle selskaber dog dække de mest udbredte kritiske sygdomme, men vi foreslår alligevel, at du grundigt læser op på hvilke former for sygdomme, de enkelte selskaber hver især dækker.

Har du i forvejen en indboforsikring eller ulykkesforsikring hos et forsikringsselskab, så prøv at forhøre dig om priser hos dem. Ofte vil du kunne hente bedre priser ind, når du i forvejen er oprettet som kunde i systemet.

Alt i alt vil vi her på siden gerne slå et slag for, at du overvejer, hvorledes du og din familie er forsikret i tilfælde af akut sygdom eller dødsfald.

Uanset hvad er det nemlig en forfærdelig situation som familie at stå i udover de tanker og overvejelser, der måtte komme omkring de økonomiske aspekter.

Du kan altså være med til at gøre den sørgende tid en smule mere overskuelig ved at sætte din pensionsopsparing og forsikringsudbetaling til rådighed for dine nærmeste.

Husk altid at rette i dine oplysninger, hvis du vil være helt sikker på hvem udbetalingerne overdrages til samt hvilken rækkefølge dine nærmeste pårørende skal stå i.

Alt dette og meget andet kan du gøre i samarbejde med dit forsikrings- og pensionsselskab.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]