Rejseforsikring

Skal du snart ud på en rejse, eller ønsker du at være sikret, når du næste gang skal udenlands på ferie? Så skal du sørge for at have styr på din rejseforsikring.

De fleste danskere har en rejseforsikring, og har du endnu ikke en, så er det på tide at lære mere omkring denne forsikringstype.

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan tegne en rejseforsikring. Det er endvidere en forsikringstype, som de fleste forsikringsselskaber tilbyder.

Derfor kan det godt være svært at finde hoved og hale i, hvad der er det smarteste at gøre i din situation. Herunder vil vi dog forsøge at klarificere det for dig, så du kan træffe den rette beslutning.

Har du på nuværende tidspunkt en rejseforsikring, så kan der være rigtigt god idé i at sammenligne prisen på forsikringen på tværs af udbyderne.

Der kan ofte være mange hundrede kroner at spare, og da det ikke tager ret lang tid at sammenligne priserne, så kan det hurtigt betale sig at afsætte et par timer til dette.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg tegner en rejseforsikring?

Det vigtigste for dig, der skal ud og tegne en ny rejseforsikring, er at være yderst opmærksom på, hvad denne forsikring inkluderer.

Der er nemlig stor forskel fra selskab til selskab, hvad der inkluderes i en rejseforsikring, og derfor er det en rigtigt god idé, at du læser aftalen nøje igennem.

Har du endvidere allerede nu en rejseforsikring, så sørg for at læse denne igennem, så du er helt sikker på, at den på nuværende tidspunkt dækker alle de ting, som du har behov for at få dækket.

Der kan være store forskelle på, hvad de enkelte rejseforsikringer dækker. Nogle eksempler på disse forskelle kommer herunder.

 • Afbestillingsforsikring – er det inkluderet eller ikke? Det er ofte et tilvalg, og det kan være godt at vide, så man ikke bliver overrasket, hvis der opstår en situation, hvor man skulle afbestille sin rejse.
 • Akut tandlægebesøg – skal du akut afsted til tandlægen, så er det ikke sikkert, at det er dækket i den almindelige rejseforsikring. Det er endnu en af de steder, hvor der kan være stor forskel på de enkelte forsikringer.
 • Hvor mange sammenhængende dage dækker din forsikring? Ofte er det 60 dage, men dette kan variere selskaberne imellem.

Som det kan ses ud fra ovenstående liste, så er der nogle konkrete ting, som der er gode at kende til i aftalerne, da det kan have stor betydning for forsikringens nytte, hvis uheldet skulle være ude.

Sørg for at vælge den rigtige rejseforsikring

Når du skal ud og vælge en rejseforsikring, så er det en god idé at have gjort sig nogle tanker i forvejen om, hvad man egentlig har behov for.

 • Skal der være afbestillingsforsikring inkluderet?
 • Har du behov for at få dækket tandsker?
 • Hvor mange dage skal forsikringen dække?

Alle disse spørgsmål er gode for dig at have gennemgået i forvejen og fundet dit standpunkt på. På den måde finder du endnu hurtigere frem til det forsikringsselskab, der tilbyder en rejseforsikring, der er tilpasset til dine behov.

Det er endvidere vigtigt, at du sørger for at lede efter rejseforsikringer, som dækker i det geografiske område, som du vil skulle befinde dig ved.

Det er nemlig ikke alle forsikringer til rejser, der gælder i hele verden.

Ved du derfor, at du kun vil skulle rejse indenfor EU og Schengen, så kan det godt betale sig at lede efter en rejseforsikring, der specifikt tilbyder dette.

En billig rejseforsikring er ikke altid den bedste løsning

Det kan være fristende udelukkende at kigge efter pris, når der skal findes en ny rejseforsikring – det gælder såvel for rejse som alle andre typer af forsikringer. Det er dog ikke altid den bedste taktik.

En meget billig rejseforsikring kan godt have mangler, og disse mangler er ikke sjove at opleve, når uheldet er ude i et andet land.

Derfor er det en god idé ikke udelukkende at kigge på pris, men også kigge på de ting, som der er inkluderet i rejseforsikringen.

Ofte skal man have til valgt nogle ekstra forsikringer, da basisforsikringen sjældent dækker alt det, som man gerne vil have med.

Derfor bør man passe på med at sammenligne priser på basisforsikringer, da det i sidste ende handler om at sammenligne rejseforsikringspriser på den samlede pris inklusive tilvalg.

Skal du bruge årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring?

Det kan være ganske gavnligt for dig at finde ud af, om du har behov for en rejseforsikring, der gælder hele året (med andre ord en årsrejseforsikring), eller om du har behov for en enkeltrejseforsikring, hvor du forsikrer dig selv fra rejse til rejse.

Har du flere rejser om året, så kan det ofte bedst betale sig med en årsrejseforsikring. Her kommer det dog an på, om denne dækker hele verden, eller om den blot dækker enkelte geografiske områder.

I nogle tilfælde kan en enkeltrejseforsikring bedre betale sig, hvor du skal rejse til en destination, hvor du ikke regner med at komme hen til igen foreløbigt, og hvor årsrejseforsikringen ikke dækker.

Skal du ud og stå på ski? Så skal du være opmærksom!

Hvis du skal ud og stå på ski eller snowboard på en skiferie, så skal du være særligt opmærksom på, om din rejseforsikring dækker dette.

Ofte kræver det en skirejseforsikring, og det er sjældent, at denne er en del af den almene rejseforsikring.

Ved du derfor, at du skal på ski de næste år frem, så kan det godt betale sig at undersøge denne del nærmere.

Skulle uheldet være ude, og du har behov for at blive hentet fra eksempelvis pisterne, så er det ikke noget, som dit blå sygesikringskort dækker.

Det skal derimod dækkes af en skirejseforsikring.

Derfor er det en god idé allerede nu at gøre op med dig selv, om der bliver behov for en skirejseforsikring tilkøbt din rejseforsikring.

Undersøg om dit forsikringsselskab tilbyder ungdomsrejseforsikring

Der kan være fordele ved at blive betegnet som ung hos forsikringsselskaberne. Sagen er nemlig den, at der ofte er penge at spare på rejseforsikringen, hvis man går under klassifikationen ”ung”.

For at kunne gøre sig gældende til en ungdomsrejseforsikring, så skal man normalt være under 35 år gammel. Dette er dog ikke en fast aldersgrænse, og det kan dermed variere afhængigt af hvilket forsikringsselskab, du spørger.

Generelt er det dog tilfældet, at der er penge at spare ved at være ”ung”. Tjek derfor altid op på dette ved ethvert forsikringsselskab.

Er du endvidere studerende, så har mange universiteter og gymnasier ofte en aftale med nogle forsikringsselskaber eller brancheforeninger, der tilbyder fordelagtige forsikringer.

Her er rejseforsikringer ingen undtagelse, og der kan derfor være penge at spare ved blot at forhøre sig her.

Sørg altid for at sammenligne rejseforsikringer

Hvad end du selv har en rejseforsikring på nuværende tidspunkt, eller du ønsker at tegne en, så skal der herfra lyde en opfordring om, at du altid sammenligner rejseforsikringer.

Der kan være mange tusinde kroner at spare, og hos enkelte forsikringsselskaber er rejseforsikringen en del af indboforsikringen.

Derfor bør man ikke kun sammenligne sin forsikring til rejser, men derimod forsøge at kigge på helhedsbilledet for at se, om der samlet set kan være penge at spare.

Danskere glemmer ofte at sammenligne forsikringer, når de først har tegnet den. Det synes at være uoverskueligt, og da forsikringsaftaler aldrig er ens, er det aldrig helt til at finde ud af, hvad det har af konsekvenser at skifte selskab.

Det kan dog godt betale sig.

Det tager endvidere ikke ret lang tid at indhente tilbud, her kan du blot gøre brug af vores service, så vil du hurtigt få et tilbud fra relevante forsikringsselskaber, der ønsker at hente dig ind som kunde med de bedste priser.

Dukker din bagage ikke op?

Har du før prøvet, at du står i en lufthavn i udlandet, og din bagage ikke dukker op?

Det kan være utroligt frustrerende, og har man ikke forsikret sig fra det, så må man vente på, at bagagen dukker op.

I de fleste rejseforsikringer gælder det, at bagageforsinkelse m.v. er dækket. Med andre ord vil du have mulighed for at købe nyt tøj og relevante ting, og herefter få det dækket af rejseforsikringen.

Her er det dog vigtigt, at du nærstuderer din egen rejseforsikring, så du ikke kommer til at købe noget, som ikke vil blive erstattet.

Derudover er det en god idé at finde ud af, hvad det maksimale beløb lyder på pr. dag, så du ikke overstiger dette.

Hvad dækker det blå EU-sygesikringskort?

Du sidder måske nu og undrer dig over, hvad det blå sygesikringskort egentlig dækker. Det vil vi forsøge at gøre dig klogere på herunder.

Det kan godt blive dyrt, hvis du får behov for lægehjælp eller et hospitalsbesøg i udlandet. Det er nemlig de færreste lande, hvor du blot kan møde op og få gratis behandling, som man kender det i Danmark, hvor vi betaler for denne service via SKAT.

Det, som det blå sygesikringskort helt konkret dækker, er behandling på lige fod med den destination, som du er i.

Er du derfor rejst til Spanien (som er et EU-land), og har du akut behov for lægehjælp, så vil du være dækket i samme omfang, som en almindelig spansk indbygger vil være dækket.

Der kan være enormt stor forskel på, hvordan man er dækket i de forskellige lande. Derfor er det en god idé at have det in mente.

Et blåt EU-sygesikringskort dækker ikke transportudgifter hjem til Danmark, hvis du har behov for at komme hjem som følge af en skade eller sygdom.

Derfor er det her en god idé at have tegnet en rejseforsikring.

Har du behov for en rejseforsikring?

Har du ikke i sinde at skulle ud og rejse i den nærmeste fremtid, så er der naturligvis ikke nogen grund til at investere i en rejseforsikring.

Det kan dog være rart at have, hvis der pludselig opstår en mulighed for, at du skal ud og rejse.

Skulle det være tilfældet hos dig, at du gerne vil have en rejseforsikring i sådan et tilfælde, så kan du overveje et af følgende alternativer.

 • En enkeltrejseforsikring – her køber du forsikringen til den specifikke rejse, som du skal på.
 • En indboforsikring hvor rejseforsikring er inkluderet – her betaler du indirekte til rejseforsikringen igennem din indboforsikring. Der kan dog være tilfælde, hvor det samlet set bedst kan betale sig med sådan en aftale.

Er du forsikret på din rejse på anden vis?

Nogle gange kan man godt være forsikret på rejser, uden man ved det. Det gør sig ofte gældende ved en af følgende situationer.

 • Hvis din samlever i forvejen har en rejseforsikring. Her vil begge personer ofte være dækket (inklusive børn). Dette afhænger dog af forsikringsselskabet.
 • Hvis du har et betalingskort, hvor rejseforsikring er inkluderet. Dette kan du tjekke op på via din bank eller kortudsteder.
 • Hvis din indboforsikring allerede har en rejseforsikring inkluderet. Her kan dog overvejes, om der skal tilkøbes en udvidet rejseforsikring, så man eksempelvis kan gøre brug af en afbestillingsforsikring.

Det er selvfølgelig en god idé at tjekke op på ovenstående, da man ikke bør forsikres mere end en gang for det samme.

Hvem tilbyder den bedste rejseforsikring?

Ovenstående spørgsmål er svært at besvare, når man ikke kender til de nærmere omstændigheder.

Forsikringsselskaber tilbyder ofte ganske forskellige rejseforsikringer, og derfor er det mere eller mindre umuligt at udpege én, der er den bedste. Det afhænger ganske enkelt af, hvad man har behov for.

Det er også derfor, at vi her på siden blot forsøger at gøre det nemmere for dig at se, hvad der er for nogle muligheder ude på markedet.

Vi samarbejder med forsikringsselskaber i Danmark, og du kan øverst her på siden se nogle af de vigtigste oplysninger, som du vil skulle bruge for at kunne finde frem til det rette forsikringsselskab til dig.

Derudover vil vi endnu engang understrege, at det ikke nødvendigvis er den billigste rejseforsikring, der er den bedste. Her er det atter vigtigt, at du ved ganske nøje, hvad det er, du har brug for at få forsikret.

Rejseforsikring MasterCard – er jeg dækket?

Vi har tidligere været inde på, at nogle er dækket af deres betalingskort. MasterCard er ganske populære for at tilbyde rejseforsikring, hvis man altså har det rette betalingskort.

Eftersom disse vilkår og betingelser opdateres med jævne mellemrum, så lyder anbefalingen herfra på, at man tjekker op med MasterCard eller alternativt sin bank.

Der kan nemlig også være forskel på, hvad det er for en bank, der har udstedt kortet.

Ønsker du derfor at finde ud af, om du har rejseforsikring via dit MasterCard, så kontakt din bank.

Forsikringssummen på din rejseforsikring

En af de ting, vi ikke tidligere har skrevet om, er forsikringssummen på din rejseforsikring. Denne er selvfølgelig ganske essentiel at kende til.

Hertil skal det siges, at vi atter understreger vigtigheden af, at man læser alle vilkår og betingelser igennem, når man tegner en forsikring.

Har du i forvejen en rejseforsikring, så vil du kunne tjekke din forsikringssum i din forsikringspolice.

Hvornår skal jeg have købt min rejseforsikring?

Det er en god idé at være ude i god tid, når du skal have købt din rejseforsikring. Ofte gælder reglen om, at forsikringen skal være købt 14 dage inden afrejse, for at den gælder.

Dette gælder naturligvis også for afbestillingsforsikringen.

Derfor kan du med fordel allerede nu undersøge de forskellige forsikringsmuligheder, hvis du ved, at du snart skal ud og rejse.

Min rejseforsikring gælder kun i 60 sammenhængende dage – hvad gør jeg, hvis jeg skal afsted i længere tid?

Det er ganske normalt, at årsrejseforsikringer kun gælder i 60 sammenhængende dage. Er du derfor afsted i længere tid (uden at komme hjem til Danmark i mellemtiden), så skal du ud og kigge efter lidt alternativer.

En mulighed er naturligvis at komme hjem i mellemtiden. I så fald starter din periode på ny, og du vil nu være dækket i 60 dage igen.

Et andet alternativ er at udvide din rejseforsikring – dette kan enten gøres via din egen forsikring, eller du kan tage en snak med et andet selskab for at høre, hvad prisen her vil være.

Det kan godt betale sig at tage en enkeltrejseforsikring, hvis du eksempelvis skal på jordomrejse. Dette kommer dog igen an på, hvad det er for et forsikringsselskab, som du ønsker at blive dækket hos.

Hvordan udregner jeg min samlede forsikringspris?

Det kan godt betale sig at samle sine forsikringer ét sted. For dog at kunne finde ud af, om det er en god idé for dig, så skal du naturligvis have udregnet den samlede pris på dine forsikringer.

Her anbefaler vi, at du lavet et Excel ark med dine udregninger, så du nemt og hurtigt kan justere priserne. Lav nogle kolonner til de forskellige rejseselskaber, og skriv de ting ned, som du ønsker dækket.

Herefter kan du skrive priserne inde for de enkelte, så du nemt danner dig et overblik over, hvor du får den billigste forsikring henne. Du kan alternativt bruge Google Sheets, som er gratis at benytte.

Det kan godt være forvirrende, men det kan sagtens betale sig at sætte sig ind i sine forsikringer, da der ofte er mange tusinde kroner at spare på årlig basis – og hvem ønsker ikke at kunne rejse for de penge i stedet?

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]