Ulykkesforsikring

Er du interesseret i at vide mere om hvorledes en ulykkesforsikring virker, og hvorfor den er så vigtig at have?

Så er du er allerede kommet et skridt tættere på den al den information, som du behøver at have med dig, inden du går ud og investerer i en sådan forsikring til dig selv og familien.

Som borger i et velfærdssamfund, som det vi lever i i dag, er det enormt vigtigt at vide, hvad en ulykkesforsikring i virkeligheden går ud på.

Det er nødvendigt for, at du kan føle dig sikker i både trafikken, men også i mange andre henseender. I virkeligheden skal en sådan forsikring ses som dit sikkerhedsnet, hvis uheldet skulle være ude.

Herunder kan du lære mere om, hvorledes en forsikring som denne kan hjælpe dig på vej, og om de mange fordele du har som borger med en ulykkesforsikring.

Hvordan hjælper en ulykkesforsikring, hvis du skulle være ude for en ulykke?

Princippet bag en ulykkesforsikring går ganske kort ud på, at du til hver en tid er sikret mod ulykker. Det vil sige, at hvis du skulle komme ud for et trafikuheld, og du pådrages slemme skader, får du af ved hjælp af din ulykkesforsikring en erstatning, der kan hjælpe dig på fode igen.

Alt dette behøver hverken du eller din familie at bekymre jer om, da det alt sammen er noget, forsikringen skal tage sig af.

Når de mest umiddelbare skader er blevet behandlet, kan der sagtens opstå situationer, hvor der er brug for efterfølgende fysioterapi såvel som kiropraktorbehandlinger.

Såfremt der er brug for disse ekstra behandlinger, som direkte følge af uheldet, dækkes disse naturligvis også af din ulykkesforsikring.

Hvordan erstatningen kommer dig til gode, står beskrevet i de enkelte forsikringsselskabers politik. Dette er noget, du til enhver tid kan ringe og forhøre dig om hos dit selskab.

Slutteligt vil en ulykkesforsikring også dække, såfremt der skulle opstå dødsfald som følge af uheldet.

Dette gælder også, hvis uheldet er årsag til, at den beskadigede person går hen og bliver invalid. Her vil forsikringen naturligvis også udstede en erstatning.

Som nævnt tidligere er proceduren for de enkelte uheld og efterfølgende erstatninger forskellige fra selskab til selskab.

Er du interesseret i at vide præcis, hvordan det fungerer for dit eget selskab, så tøv endelig ikke med at ringe og forhøre dig om, hvordan de udreder de forskellige typer af sager.

Vurdering af de enkelte hændelser

Som forsikringsselskab der hver dag tager sig af at erstatte tilskadekomne mennesker, der har været ude for slemme uheld, bliver man nødt til at sikre sig, at disse uheld og efterfølgende skader rent faktisk har en forbindelse til hinanden.

Det vil altså sige, at der forinden erstatningen er nødt til at foregå en vurderingsproces, hvori selskabet vurderer ud fra den tilskadekomnes oplysninger, hvorledes disse oplysninger hænger sammen med uheldet.

Det bør nemlig nævnes, at skader der kommer efterfulgt af ulykken, ikke nødvendigvis kan dækkes, hvis ikke forbindelsen er der mellem de to hændelser.

For eksempel kan skader i kroppen være kommet på grund af andre sygdomme eller andre hændelser, der ikke har forbindelse til det oprindelige uheld. Skulle dette være tilfældet, kan du altså ikke regne med at få en erstatning via din ulykkesforsikring.

Vurderingen af de enkelte uheld og efterfølgende skader skal også til for at sikre mod misbrug af ulykkesforsikringen.

Forsikringen kommer dig kun til gode, hvis der skulle opstå reelle uheld og reelle skader som direkte følge heraf.

Hvornår er jeg dækket af min ulykkesforsikring efter en ulykke?

For at finde ud af om du er dækket af din ulykkesforsikring efter en ulykke, er det nødvendigt for dig i samarbejde med dit forsikringsselskab, at I kigger på en særlig mén-tabel, der er udviklet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Denne tabel har man lavet med det særlige formål at kunne bedømme omfanget af de varige skader, der er kommet som følge af et uheld.

Tabellen er groft sagt med til at udpege, hvilke skader der er seriøse, og dermed har en begrundelse for en efterfølgende erstatning. Disse vurderingsprocesser og særlige tabeller indgår i den store proces for at skille useriøse sager fra de seriøse sager, der skal tages affære på med det samme.

Dette er i sidste ende med til at sikre dig den erstatning, du behøver, når det kommer til din specifikke sag. Samtidig er de med til at holde useriøse sager uden forbindelse mellem uheld og skader væk fra de sager, der kræver ekstra opmærksomhed.

Når din læge vurderer hvorledes uheldet har pådraget dig skader og dertilhørende mén, vil disse informationer blive sendt videre til dit forsikringsselskab, som ud fra dette kan sende en erstatning.

Normalvis gives erstatninger kun, hvis de varige efterfølgende skader ligger på mindst 5%, på den særlige mén-tabel, der kort blev beskrevet ovenover.

Afhængig af ulykkesforsikringen vil procentsatsen for hvornår du er dækket variere, og det er derfor vigtigt, at du forhører dig hos dit nuværende selskab, om hvorledes de håndterer sager som dette.

Vi anbefaler derudover, at du via internettet søger på hvilke selskaber, der giver den mest dækkende forsikring til en pris, der kan være med i dit budget.

Brug gerne god tid på at finde de vigtigste informationer fra hvert enkelt selskab, og se om de passer ind i dine behov og din hverdag.

Hvordan vil du dækkes af din ulykkesforsikring?

Som så mange andre forsikringer er der forskel på type, pris og dækning. Af denne grund har du som oftest muligheden for at købe dig til udvidede forsikringer, der kan dække i flere forskellige henseender, end en normal ulykkesforsikring vil kunne gøre.

Helt generelt kan man dele typerne af ulykkesforsikringer op i to.

  • Fritidsulykkesforsikring
  • Heltidsulykkesforsikring

Den ene type kaldes for fritidsulykkesforsikringen og den anden kaldes for heltidsulykkesforsikring. Disse to giver, som navnene antyder, forskellige typer af dækninger afhængig af, hvor ulykken sker.

Herunder har vi stillet de to typer op og givet dig en kort forklaring på, hvorledes de begge er med til at dække dig, hvis uheldet skulle være ude.

Heltidsulykkesforsikring – dette dækker den!

Med denne type forsikring er du, som navnet indikerer, dækket ind uanset om uheldet skulle ske, når du er på arbejde eller i fritiden.

Denne type forsikring dækker i alle henseender, og kan dermed ses som et supplement til den forsikring, du bliver tildelt af din arbejdsplads – nemlig den såkaldte arbejdsulykkesforsikring.

Når du har en forsikring, der dækker dig hele tiden, behøves du ikke at være bekymret for, om der skulle ske uheld i de såkaldte gråzoner.

Disse er nemlig med til at gøre vurderingsprocessen fra forsikringsselskabernes side mere besværlig, idet det ikke med det samme kan blive gjort klart, i hvilken henseende du kom ud for et uheld, og hvorledes du er dækket mod dette. Med en forsikring der dækker dig hele tiden, behøves du ikke bekymre dig for disse gråzoner.

Fritidsulykkesforsikring – dette skal du vide om den!

Når du har tegnet en fritidsulykkesforsikring, er du dækket ind, hvis der skulle opstå uheld i din fritid. Denne dækker derfor ikke, når du er på arbejde, men her tager den førnævnte arbejdsulykkeforsikring over.

Dog er der stadig nogle gråzoner imellem fritiden og arbejdet, og derfor kan der altså godt opstå situationer, hvor hverken din forsikring til fritiden eller arbejdet dækker.

Af denne grund anbefales det af flere forsikringsselskaber, at du vælger en heltidsulykkesforsikring.

Find den billigste ulykkesforsikring med os!

Vi har i mange år specialiseret os indenfor ulykkesforsikringer. Derfor er vi også stolte af at kunne sige, at du hos os finder nogle af de absolut billigste ulykkesforsikringer.

Vi sammenligner priserne ude på markedet. Med andre ord kigger vi på, hvad de enkelte forsikringsselskaber tilbyder kunder af priser på en forsikring hos dem.

På den måde kan du lynhurtigt danne dig et overblik over, hvad du skal forvente dig af prisniveauet hos den enkelte forsikring.

Du ønsker naturligvis at spare tid. Derfor ser vi vores service som det perfekte match til dig, der blot ønsker hurtigt og nemt at finde en billig ulykkesforsikring, der dækker præcis de ting, som du har behov for.

En anbefaling herfra lyder på, at du altid indsamler tilbud fra et par forskellige selskaber, du i sidste ende har mulighed for at sammenligne priserne, som du modtager i forsikringstilbuddet.

På den måde genforsikrer du dig, at du får den absolut bedste pris på din forsikring.

Vær altid opmærksom på det, som der står med småt

En tommelfingerregel er, at du altid skal undersøge de ting, der står med småt, når du modtager dit forsikringstilbud. Et af de steder, hvor forsikringsselskaber adskiller sig fra hinanden, er ved de ting, som de skriver med småt.

Derfor vil du her ofte kunne finde forskellene i de tilbud, som du modtager.

Det kan godt ske, at et forsikringsselskab er dyrere end det andet. I første omgang virker det måske dumt at vælge det dyre selskab, men ofte vil du i alt det med småt kunne læse dig frem til forskellen mellem billig og dyr.

Måske du har et specifikt behov for at få den dækning, som det dyrere forsikringsselskab tilbyder, og derfor bør du altid læse tilbuddene nøje igennem.

Gevinsten ved at sammenligne forsikringsselskaber er ikke til at tage fejl af!

Det er slet ikke til at tage fejl af, at der er en enorm gevinst for dig som privatforbruger, når du går ud og sammenligner ulykkesforsikringer.

Der kan være mange tusinde kroner til forskel, og da vi naturligvis alle ønsker at spare penge i privatøkonomien, så er det nærtliggende at sammenligne priser på forsikringer.

Her på siden kender vi godt til værdien af at sammenligne priser. Derfor har vi udarbejdet ovenstående pristabel, som løbende opdateres med nye priser.

Vi har et samarbejde med mange af de forsikringsselskaber, der tilbyder ulykkesforsikring i Danmark, og derfor har du hos os mulighed for at finde det bedste forsikringsselskab til dine behov.

Sådan søger du efter et tilbud på ulykkesforsikring

Er du ikke vant til at bevæge dig rundt indenfor denne branche, så kan det godt virke lidt uoverskueligt, når man skal ansøge om et tilbud.

Der er dog hjælp at hente. Med vores mange års erfaring i branchen, kan vi lynhurtigt guide dig i den rigtige retning.

I første omgang bør du finde det selskab, der passer bedst til dine behov ud fra vores sammenligningstabel. Klikker du dig ind på selskabets hjemmeside, så vil du ofte blive mødt af en formular, som du skal udfylde.

Disse felter skal du blot udfylde, hvorefter du indenfor kort til vil modtage nogle relevante tilbud i forhold til dine behov.

Hvad er egentligt bestemmende for, hvad prisen på en ulykkesforsikring ender med at blive?

Har du undret dig over ovenstående, så er du havnet det rette sted. Vi vil herunder give dig nogle eksempler på, hvad der er bestemmende for den pris, som du må give dit forsikringsselskab på månedlig basis.

  • Størrelsen på forsikringssummen er en afgørende faktor.
  • Skal du have udvidet dækning, eller ønsker du blot den normale og basale forsikringspakke?
  • Skal der udbetales erstatning ved en méngrad på 5%, eller vil du først have erstatning, når méngraden kommer højere op?
  • Er det en heltids- eller fritidsulykkesforsikring, du skal have tegnet?

Ovenstående er eksempler på faktorer, der spiller ind på den pris, som du vil få tilbudt. Disse kan være gode at have med in mente, da du i bund og grund selv kan præge prisen.

Det er dog en god idé at tænke over, at du naturligvis skal have ro i maven. Det er det, som en ulykkesforsikring blandt andet er der for, og derfor må du ikke gå på kompromis med dette.

Skulle du sidde inde med spørgsmål eller andet, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi bestræber os på at besvare din henvendelse indenfor kort tid.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]